Skjetne Maskin AS har startet å selge Prime Tech beltegående multifunksjonmaskiner. De har nå levert sin første maskin til Nye Rubb & Stubb AS.

– De har kjøpt en brukt Prime Tech PT-175 med et fresehode som er beregnet på vegetasjon og trær. Denne har en Cummins motor på 160hk og veier ti tonn. Prime Tech er en avdeling eid av FAE-Group i Italia som er verdens ledende innenfor deres bransje, sier daglig leder Kristian Skjetne i Skjetne Maskin.

Prime Tech er spekteret av beltegående multifunksjonsmaskiner av FAE.

– Dette er spesielle kjøretøy, designet for å jobbe på ujevnt terreng, selv under ekstreme forhold. Den lave vekten og det lave trykket til grunnen gjør maskinene veldig egnet på bløtt underlag og kan jobbe i opp til 45 graders helling uten utfordringer. PrimeTech kan utstyres med forskjellige typer hoder, alt spesielt utviklet av FAE-Group, for å sikre profesjonell kvalitet og pålitelighet som FAE Group er kjent over hele verden. Prime Tech består av to produktlinjer: PT-serien for nydyrking, fresing av vegetasjon, skogbruk, restaurering av jordbruksområder, veiskonstruksjon og vedlikehold, samt stein og asfaltknusing og PT D: Mine-serie er beregnet for rydding av miner og udetonerte eksplosiver, utdyper Skjetne.

Maskinene leveres med flere motorstørrelser fra 175hk opp til 600hk. I 175hk og 600hk sitter det en Cummins motor, og hos de andre alternativene er det Cat som leverer motorene. De har hydrostatisk fremdrift og kan arbeide i opp til 6,5 km/t. Hele maskinen styres fra en joystick hvor man har en rulle som regulerer hastigheten. På den andre joysticken sitter hydraulikfunksjonene.

Maskinene brukes som oftest til nydyrking, vegetasjon- og stubbefresing, klargjøring for veibygging, rehabilitering og anlegning av vei, steinknusing, asfaltfresing og så videre.